Ingredientele esențiale pentru ciorba de varză
Pentru a pregăti o supă de varză gustoasă, suficientă pentru 7-8 porții, ai nevoie de:
- 1 kg varză albă
- 2-3 morcovi
- 2 rădăcini de păstârnac
- 2 cepe medii
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 500 ml suc de roșii sau 400 g roșii în conserve
- câteva crenguțe cimbru uscat
- 1-2 linguri ulei
- verdeață tocată pentru servire
Opțional, pentru o ciorbă mai consistentă, poți adăuga 2-3 cartofi tăiați cubulețe sau 100 g orez simplu.
Înainte de preparare, pregătește toate ingredientele. Căleşte legumele (morcovi, păstârnac, pătrunjel) tăiate în bucăți mici într-un pic de ulei, până se înmoaie ușor. Adaugă sare și amestecă periodic. Apoi, adaugă în oală.
Toarnă 2 litri de apă caldă peste legume și adaugă 2 lingurițe de sare. Mărește focul și lasă să fiarbă. În același timp, toacă mărunt ceapa și varza.
Fierberea supei de varză
Legumele necesită mai mult timp de fierbere decât varza și ceapa. Lasă ciorba la fiert 20-25 minute. Adaugă crenguțele de cimbru și, dacă folosești, cartofii sau orezul. Cartofii se taie cubulețe.
După 20-25 minute, adaugă varza și ceapa tocate. Acoperi oala, lasă să fiarbă încă 15-20 de minute. Cu 5 minute înainte de a stinge focul, adaugă roșiile din conserve sau sucul de roșii. Amestecă bine. Scoate crenguțele de cimbru. Stinge focul. Poți sărea sau să acriși ciorba suplimentar, după gust.
Serveste ciorba fierbinte, decorată cu verdeață tocată. Dacă nu ții post, o lingură de smântână va completa perfect gustul.
Lasă un răspuns