traditia-transformata-in-inovatie.-branza-maturata-de-sag,-un-brand-local-cu-ambitii-europene

Brânză maturată Sâg: Tradiție și inovație


Rețete tradiționale, reinterpretate modern.

Satul Sâg, din județul Sălaj, inspiră povești de ambiție și reinterpretare. Localnicii, crescători de animale de generații, au știut să valorifice la maxim resursele naturale. Cu investiții importante, echivalentul a 230.000 de euro, au construit o fabrică de brânzeturi. Colaborarea cu cercetători de la Universitatea Agricolă din Cluj le-a permis să extragă cele mai bune calități din specificul zonei.

Cercetările au dus la crearea a două noi produse: Brânza maturată de Sâg, obținută din lapte românesc de munte, cu o perioadă de maturare de 2-3 luni și arome remarcabile; și Brânza maturată cu cimbrișor, rezultat al unor experimente cu diverse plante locale, inclusiv busuioc sălbatic, cătină și soc. Fabrica a fost construită pe terenul fostei Stații de Mecanizare a Agriculturii.

Mica localitate de la poalele munților, Sâg, promite să devină cunoscută pe plan european pentru calitatea brânzeturilor sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *